Karlo Ressler predstavljen kao kandidat HDZ-a za EU izbore

Zagreb: Karlo Ressler predstavljen kao kandidat HDZ-a za EU izbore13.04.2019., Zagreb - Predstavljanje liste kandidata Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) za europarlamentarne izbore. Andrej Plenkovic, Karlo Ressler, Dubravka Suica, Tomislav Sokol, Zeljana Zovko, Suncana Glavak, Marijana Balic, Goran Pauk, Nikolina Brnjac, Stjepan Ribic, Domagoj Marojevic, Danijel Marusic, Stjepan Adanic. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Obitelj. Obrazovanje. Odgovornost. Optimizam. Ta „4O“ svojevrsna su egida pod kojom Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste, izlazi na europske izbore. U njegovom obraćanju na današnjem predstavljanju HDZ-ovih kandidatkinja i kandidata u Francuskom paviljonu u Zagrebu u fokusu su bile stranačke vrijednosti, znanje i vjera u same sebe.

-Prije 30 godina, kada se još nisam rodio, na Trgu bana Jelačića nije bilo Jelačićeva kipa i nije postojalo višestranačje. Samo ta dva detalja već pokazuju o koliko se različitim vremenima radi, ali i koliko smo daleko otišli. Trebamo biti zahvalni na svemu što su postigle prijašnje generacije, ali trebamo biti i spremni za nove izazove- započeo je Ressler svoj govor.

Tradicija, identitet & europsko opredjeljenje

Što je to što razlikuje HDZ od ostale 32 liste koje će se s nama natjecati? – zapitao se:

-Tu su tri ključna elementa. Prvi: naše vrijednosti, narodnjačke i demokršćanske, naša tradicija, identitet i jasno europsko opredjeljenje u kontinuitetu od HDZ-ova osnutka. Kada se Europu gleda od Dublina do Atene, Lisabona do Helsinkija, velike su razlike, različiti su jezici i kulture, ali postoji ono što je svima nama zajedničko. Od najmanjeg sela do metropole, u središtu svakog mjesta nalazi se kršćanska crkva! I kršćanske su vrijednosti upravo ono što nas spaja i što trebamo baštiniti!

Znanje, sposobnost, rad & stručnost

Drugi element je znanje, kojima uvodimo promjene važne za Hrvatsku – naveo je Ressler:

-Nacionalne interese mogu zaštititi samo oni koji imaju znanje. Treba ih biti spreman hrabro braniti, ali i jasno artikulirati. Temeljem tog znanja i sposobnosti Vlada Andreja Plenkovića i provodi reforme. Stoga želimo jasno komunicirati koje su konkretne prednosti članstva u EU-u. Samo jedan primjer: Hrvatska je u pet i pol godina iz EU fondova primila 14 i pol milijardi kuna više nego što je uplatila u zajednički proračun. Iza svega stoji znanje, sposobnost, mukotrpan rad i stručnost mnogih ljudi koji su utkali svoje znanje u to da promoviramo naše interese.

Optimizam & vjera u sebe

Treći element: vjera da možemo uspjeti.

-Prije 30 godina naše su utemeljitelje i hrvatske branitelje mnogi uvjeravali da ćemo teško ostvariti samostalnost i suverenost. I tada se htjelo, kao i danas, nametnuti atmosferu beznađa i besperspektivnosti. Govorili su da je hrvatska država nemoguća, potom da je slučajna, a danas tvrde da je Hrvatska država bez budućnosti, a Hrvati narod bez budućnosti. No i mi ćemo pokazati da se može uspjeti!

Temeljni cilj je pokazati da se u svakom dijelu Hrvatske može živjeti bolje i osnivati obitelj. S čvrstim osloncem na sva postignuća koja su ostvarena pod vodstvom HDZ-a, želimo i moramo nastaviti graditi uspješnu priču, uspješnu Hrvatsku i pripremati se za Europu nove generacije! – zaključio je Karlo Ressler.

Aktualno
Hrvatska
Politika