Kampanja “Happycentar – Igračke nove za mirnije snove” nastavlja se i ovoga vikenda

Prikupljanje igračaka za djecu s potresom pogođenih područja odvija na 36 lokacija u više od 20 gradova

Velika nacionalna kampanja “Happycentar – Igračke nove za mirnije snove” održava se i ovaj vikend na brojnim lokacijama u Hrvatskoj, gdje volonteri primaju donacije novih igračaka za djecu iz potresom pogođenih područja.

Cilj kampanje je donacijama građana i tvrtki prikupiti isključivo nove: igračke, slikovnice, dječje knjige, sportsku opremu i rekvizite, crtaći pribor i drugi didaktički materijal, a prikupljene donacije izviđači će osobno odnijeti djeci u potresom pogođena područja.

Organizatori kampanje su Savez izviđača Hrvatske, Zaklada izviđačkog prijateljstva i agencija HEARTH, a kampanja se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade te uz podršku brojnih drugih partnera.

Kampanja prikupljanja igračaka i druge opreme trajat će do kraja veljače, a po potrebi i duže, nakon čega će vikendima u ožujku biti organizirane akcije podjele prikupljenih igračaka djeci iz potresom pogođenih područja. Lokacije Happycentra s radnim vremenima, u koje se mogu donijeti nove igračke i druga oprema, mogu se pronaći OVDJE.