Kajakaši Kupskog plova osvojili rijeku Glinu

Za nekoliko sati započinje šesta etapa ovogodišnjeg Kupskog plova.

Sudionici će se uhvatiti u koštac s dionicom dugom 11 kilometara, od Lijevih Štefanki pa sve do Pokupskog, gdje ih čeka revijalno spuštanje te podjela priznanja kajakašima plova.

Naime, Kupski plov tradicionalna je sportsko-rekreacijska manifestacija nastala u organizaciji Udruge “Kupa rijeka života” i Kajak-kanu kluba Pokupsko, a riječ je o vožnji dugoj 296 kilometara od izvora do ušća Kupe, koja svake godine okuplja veliki broj kajakaša i zaljubljenika u prirodu. S obzirom na to da Kupa prolazi kroz druge zemlje okolice, svake se godine održavanja nastoji ostvariti i međunarodna suradnja sa Slovenijom i BiH kako bi se ostvario puni potencijal kojeg rijeka nudi.

Ovaj zanimljivi projekt inicirao je prije 10 godina načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić s ciljem skretanja pozornosti na rijeku, stvaranja atraktivne turističke destinacije kontinentalne Hrvatske te promocije naselja i gradova u slivu Kupe i njezinih pritoka. Škrinjarić je, također neizostavan sudionik ovog sportskog događanja, a tijekom etapa veslači se imaju priliku upoznati s kulturnom i gastronomskom ponudom mjesta kroz koja plove.

Dolazak kajakaša u Pokupsko očekuje se oko 18 sati, a današnjih 11 kilometara ovim će entuzijastima biti mačji kašalj, nakon što su jučer plovili 24 kilometra od Pokupskog do Slane, gdje su čamci u Marinbrodu prebačeni u rijeku Glinu, odakle se putovanje nastavilo do njezina ušća u Kupu. U Marinbrodu su srdačno dočekani od strane sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića, koji se nakon druženja u “Korablji” Zavičajnog kluba Marinbrod pridružio veslačima u ostatku etape.

 

Događanja
Glina
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sport