Jubilarna peta Mliječna staza za djecu s teškoćama prikupila 1,1 milijun kuna

U humanitarnu virtualnu utrku uključilo se više od 6200 sudionika svih dobi, a među sudionicima bilo je i 815 djece

Robert Anić/PIXSELL

Završila je jubilarna peta UNICEF-ova utrka Mliječna staza koja je i ove godine održana virtualno, a kroz kotizacije sudionika, donacije građana i tvrtki u tri mjeseca prikupljeno je 1,1 milijun kuna za djecu s teškoćama.

U humanitarnu virtualnu utrku uključilo se više od 6200 sudionika svih dobi, a među sudionicima bilo je i 815 djece. Sudionici su se povezali kroz mobilnu aplikaciju u više od 550 timova, a čak 26 udruga koje rade s djecom s teškoćama i osobama s invaliditetom aktivnim je sudjelovanjem u utrci doprinijelo ostvarenju cilja.

Prikupljenim sredstvima UNICEF će podržati uspostavljanje i proširenje stručnih usluga za djecu s teškoćama u područjima s najnižim indeksima razvijenosti, u kojima je dostupnost usluga najmanja.

– U Hrvatskoj, šanse za kvalitetan život djece ovise o mjestu u kojem je rođeno i biti dijete u većem gradu ili nekoj manjoj sredini često nije isto. Glavni povod naše utrke je da to mijenjamo i omogućimo iste prilike za razvoj za svu djecu, bez obzira gdje žive, kazala je predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Regina M. Castillo i zahvalila svima koji su pokazali da podržavaju djecu s teškoćama u Hrvatskoj.