Josip Sever, dobitnik nagrade Grada Siska za životno djelo

Povodom Dana grada Siska u Domu kulture Kristalna kocka vedrine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su, također uručene nagrade Grada Siska zaslužnim pojedincima.

Nagrada za životno djelo u području književnosti dodijeljena je posthumno Josipu Severu, dok su godišnje nagrade uručene Miroslavu Arbutinu Arbi za osobite rezultate u području kulture te Josipu Mrganu za rezultate u revitalizaciji Atletskog kluba Sisak i uspostavi registra djece i mladih za praćenje psihofizičkog i sportskog razvoja.

Za osobite rezultate u području zdravlja, Pohvalu Grada Siska dobio je liječnik Dejan Čanko, kao i tim Osnovne škole “Braća Bobetko” za ostvarene rezultate u području tehničke kulture – robotike.

Dodijeljene su i Zahvalnice Grada Siska i to: Zdravku Dužiću za zalaganje u očuvanju Ina Rafinerije nafte Sisak, Marijani Milas za osobite zasluge u području likovne umjetnosti, Nerminu Kurtoviću Eki za promociju sporta, humanitarni rad i brigu za sugrađane te Ivici Kukoleči za osobite zasluge u području sporta.

Nagrađenima je čestitala gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te predsjednica Gradskog vijeća Ivana Krčelić.

– Čestitam svim dobitnicima nagrada Grada Siska na njihovim ostvarenjima jer su to ljudi koji svojim životom oplemenjuju naš grad i čine ga ugodnijim i sretnijim mjestom za život, poručila je gradonačelnica Ikić Baniček.

Naposljetku, u glazbenom dijelu programa nastupili su učenici Glazbene škole Frana Lhotke Sisak.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak