Jedinicama lokalne samouprave pogođenim potresima 400 tisuća kuna beskamatnog zajma

Premijer Andrej Plenković ocijenio je odluku kao važan signal koji Vlada još jednom upućuje prema JLS-ima stradalima u potresima
vlada rhMarin Tironi/PIXSELL

Vlada je na današnjoj sjednici donijela odluku o dodjeli beskamatnog zajma jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave (JLS) koje su pogođene posljedicama razornih potresa na području Grada Zagreba, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije, Sisačko-moslavačke županije i Karlovačke županije u ukupnom iznosu do 400 tisuća kuna.

Iznos namijenjen pojedinoj JLS utvrdit će odlukom povjerenstvo čiji su članovi ministar financija, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine i ministar hrvatskih branitelja, a one će taj novac vraćati u roku do tri godine, počevši od 2024. godine, u kvartalnim obrocima.

– Odluka je plod razgovora s predstavnicima JLS-a, istaknuo je premijer Andrej Plenković te ju ocijenio kao važan signal koji Vlada još jednom upućuje prema JLS-ima stradalima u potresima.

Vlada je, također donijela odluku o isplati razlike iznosa uvećanja plaće za prekovremeni rad radnicima u djelatnosti zdravstva i zdravstvenog osiguranja te je usvojen zaključak o potpisivanju ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje covid-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.

Aktualno
Hrvatska
Politika