Uskrsna čestitka

Jandroković u povodu Uskrsa: Uskrs blagdan ljubavi i milosrđa, potiče na osobni angažman za bližnje

Predsjednik Hrvatskog sabora čestitao je Uskrs uime svih zastupnica i zastupnika
gordan jandrokovićPatrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković uputio je uskrsnu čestitku u kojoj ističe kako je Uskrs, blagdan ljubavi i milosrđa, a kršćanskim vjernicima uvijek je poticaj na trajniji osobni angažman u brizi za bližnje u nevolji ili za najranjivije u društvu.

– Svim Hrvaticama i Hrvatima, svim hrvatskim građankama i građanima u domovini i inozemstvu te svima koji vjeruju u Kristovo uskrsnuće želim radostan i blagoslovljen Uskrs, uime svih zastupnica i zastupnika u Hrvatskome saboru i osobno, naveo je Jandroković.

Podsjetio je na riječi pape Franje kako je “Bog oružjima ljubavi pobijedio sebičnost i smrt”, pozvavši “neka se posvuda radi na jačanju kulture susreta, pravednosti i uzajamnog poštovanja, koji jedini mogu jamčiti duhovno i materijalno blagostanje građana”. Uskrs, blagdan ljubavi i milosrđa, kršćanskim je vjernicima uvijek i otvoreni poticaj na promišljanje o snažnijem i trajnijem osobnom angažmanu, bilo da je u pitanju briga za bližnje u nevolji ili za najranjivije članove našeg društva, dodao je Jandroković.

– Nositelji javnih dužnosti u Hrvatskoj, a osobito kršćani među njima na poseban su način pozvani vlastitim primjerom predvoditi takva nastojanja, promičući duh solidarnosti, zajedništva i povjerenja, u koliko god izazovnim okolnostima ponekad djelovali, naglasio je predsjednik Sabora.

Dužni smo ne zaboraviti naše sugrađane u potrebi, one koji su bolesni ili bez vlastitih bližnjih, a ni ljude drugdje u svijetu koji proživljavaju teške trenutke, nepravdu ili ugnjetavanje. Neka im svima Kristovo uskrsnuće, u kojem ljubav nadvladava mržnju, a istina laž, donese prijeko potrebnu utjehu i nadu, naveo je u uskrsnoj čestitci Jandroković. Dodao je kao je Uskrs blagdan pobjede svjetla nad tamom, života nad smrću, dobra nad zlom.

– U mislima hrvatskog naroda i ovog je Uskrsa na poseban način prijateljski narod Ukrajine, koji Uskrs iznova dočekuje u okolnostima nametnutog im rata, poput naše domovine prije tri desetljeća, istaknuo je Jandroković.

U svijetu u kojem se stalno umnožavaju izazovi za pojedinca, za naše obitelji i društvo, dodao je, “uskrsli Krist najsnažnije je utjelovljenje svima nam potrebne nade. Papa Franjo poziva nas da dopustimo da Kristov mir uđe u naše živote, u naše domove, u naše zemlje. Neka stoga najveći blagdan svih kršćana vama i vašim obiteljima donese istinski blagoslov mira, ljubavi i veselja”, naveo je predsjednik Hrvatskog sabora Janroković, zaželjevši svima – Sretan Uskrs!

Aktualno
Hrvatska