Izrađuju se detaljne upute za uslužne djelatnosti

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izvijestio je da se izrađuju detaljne upute za uslužne djelatnosti, frizere, pedikere i kozmetičar gdje postoji visoki rizik od prijenosa virusa, kojima bi se rad omogućio u drugoj fazi, od 4. svibnja

Josip Regović/PIXSELL

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da će svrha uvođenja jednosatne pauze u rad trgovina biti da se djelatnici ne susreću međusobno i da dućan bude prazan.

Podsjetio je da se na web stranici HZJZ-a nalaze sve preporuke, a tko misli da nisu dovoljno detaljne može nazvati epidemiološku službu zbog specifičnosti pojedinih trgovina.

Izvijestio je da se izrađuju detaljne upute za uslužne djelatnosti, frizere, pedikere i kozmetičar gdje postoji visoki rizik od prijenosa virusa, kojima bi se rad omogućio u drugoj fazi, od 4. svibnja.

– Detalje ne mogu reći jer su predmet razgovora između epidemiologa i njihovih udruga. Obzirom da dolazi do bliskog kontakta neke mjere će biti pojačane, nošenje maski, ogrtača za jednokratnu uporabu, a sav alat koji se koristi trebat će nakon svake mušterije dezinficirati, kaže Capak.