Izložba Lutke na kvadrat posjetila Sisak

U Galeriji sv. Kvirin u Sisku danas je otvorena izložba fotografija pod nazivom “Lutke na kvadrat”, koju autorski potpisuje Ivan Špoljarec.

Izložba je prikaz odabranih portreta lutaka, rađenih raznim tehnikama u raznim dijelovima svijeta, a koje su tijekom proteklih godina gostovale na Međunarodnom festivalu kazališta lutaka – PIF.

Naime, PIF je pokrenut 1968. godine, a do sada je publici predstavio više od 870 lutkarskih predstava te ugostio više od 400 kazališta iz oko 50-tak zemalja svijeta. Manifestacija je nastala s ciljem dizanja razine lutkarskog izražaja kroz jačanje veza s međunarodnim festivalima, kulturne razmjene te plasiranja hrvatske kulture i lutkarstva u svijetu. Također, PIF otvara mogućnost profesionalnim stvaraocima na polju lutkarstva, da se upoznaju s novim dosezima i pogledima na lutkarsku umjetnost.

[media-credit name=”Nikola Čutuk/PIXSELL” align=”aligncenter” width=”960″][/media-credit]

U sklopu festivala održava se i prigodni popratni program poput predstavljanja knjiga i časopisa, izložbi, radionica, projekcija filmova, stručnih simpozija i humanitarnih akcija. Tako je ovom prilikom pod vodstvom Arsena Ćosića i Ljubice Suturović održana radionica “Papirovići” namijenjena učiteljima i odgajateljima.

Izložba je ostvarena uz potporu Grada Siska te u organizaciji Kulturnog centra Travno, SKWHAT-a i Doma kulture KKV Sisak, a može se pogledati do 12. svibnja.

Događanja
Grad
Hrvatska
Kultura
Sisačko-moslavačka županija
Sisak