Iz Zagorja na Banovinu stižu četiri kontejnera, Ivanec želi obnoviti jedan objekt

Uz osiguranih 200 tisuća kuna za potresom pogođena područja, Krapinsko-zagorska županija nabavila je i četiri stambena kontejnera, put Siska danas kreću dva, u akciju pomoći stradalima uključio se i grad Ivanec

Put Siska danas kreću još dva stambena kontejnera za dvije obitelji, tvrtke Jedinstvo iz Krapine, za koje je Županija izdvojila 99.750 kuna te 100 prehrambenih paketa, objavila je Krapinsko-zagorska županija.

Dva nova stambena kontejnera jučer je iz Zagorja dobila obitelj Martinović iz istoimenog sela pokraj Gline, za njihovu nabavu, Županija je izdvojila 77.000 kuna.

Ivanec želi obnoviti jedan objekt na Banovini

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić pozvao je sve poduzetnike, obrtnike i građane da se pridruže akciji prikupljanja novčanih sredstava i materijalnih dobara kako bi obnovili ili pripomogli u obnovi jednog u potresu porušenog objekta na Banovini.

-Želja je da to bude objekt dječjeg vrtića, ambulante, škole ili nekog sličnog objekta općedruštvene namjene, ili pak obiteljske kuće, u skladu s izraženim potrebama lokalne zajednice- objavio je Grad koji će se u akciju uključiti uplatom 100 tisuća kuna, uz već ranije uplaćenih 20 tisuća.

Sve koji žele pomoći, Grad poziva da to učine uplatom novčanih donacija na poseban, namjenski račun koji je Grad otvorio, donacijom građevinskog materijala, ustupanjem građevinske operative i/ili djelatnika, projektantskim, arhitektonskim, geodetskim, obrtničkim uslugama.