IZ “PETRINJSKOG PROLJEĆA” PORUČUJU: Obnova mora biti snažna, kvalitetna i brza

Njihove napore prepoznao je i načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, a s kojim su dogovorili redovne sastanke svake srijede
petrinja potresEmica Elveđi/PIXSELL

Predstavnici Inicijative građana “Petrinjsko proljeće” zauzeli su se za snažnu, kvalitetnu i brzu obnovu potresom pogođene Petrinje, zahvaljujući svima koji su boravili na ovom području kako bi pomogli građanima.

– Prije manje od tjedan dana okupili smo se svi sa željom promijeniti i pomoći lokalnoj, županijskoj i državnoj vlasti da obnova našega grada ide što brže i što konkretnije, izjavila je Silvija Popović iz “Petrinjskog proljeća” ocijenivši pritom članove inicijative kao “epicentar pozitivnih promjena u gradu koji je prije toga bio epicentar potresa”.

Naglasila je kako im je želja da se glas građana daleko čuje, a rezultati koje su postigli, navela je, prepoznao je i načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved, koji ih je primio sa svojim timom te informacije i prijedloge iz njihova otvornog pisma ocijenio dobrodošlima. Popović je rekla da su sa Stožerom svake srijede dogovoreni konkretni sastanci.

– Želja nam je da se shvati kako smo mi tu da pomognemo izgraditi naš grad. Ni na koji način nismo vezani ni za koga politički, zaista smo građani ovog malog grada s velikim srcem, poručila je te pohvalila ured gradonačelnika Darinka Dumbovića koji im je poslao poziv za sastanak u gradskog upravi.

Kazala je kako ih u grupi ima oko dvije tisuće i da svatko od njih ima neku informaciju s terena za koju će nastojati tražiti odgovore i rješenja u gradu, županiji i državi.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija