Ivo Žinić: Stanje u županiji je pod kontrolom

U prostorijama Hotela Panonija održana je 35. sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, na kojoj je bilo govora o novom žarištu u Novskoj, ali i aktualnim mjerama

U prostorijama Hotela Panonija održana je 35. sjednica Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Tom se prilikom, župan Ivo Žinić osvrnuo na stanje sa zaraznom bolesti COVID-19 rekavši kako je ono trenutno zadovoljavajuće. Istaknuo je važnost ozbiljnosti situacije kako bi se spriječilo daljnje širenje te na novo žarište u Novskoj.

– Većina bolesnika iz Doma za starije je hospitalizirano, gdje su pod liječničkim nadzorom, a nažalost je umrla jedna osoba, 1938. godište koja je imala i druge tegobe, rekao je Žinić istaknuvši kako je ovo svima bila poduka kako se u budućnosti nositi sa sličnim problemima.

Što se ostalih institucija tiče, nema novih prijenosa. Škole normalno funkcioniraju iako se nastava odvija u posebnim uvjetima, ali je prisutna dilema nekorištenja školskih sportskih dvorana za koju Žinić kaže da su u tijeku pregovori s ministarstvima znanosti i obrazovanja te turizma i sporta.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec osvrnuo se na donesene mjere za područje Sisačko-moslavačke županije. Podsjetio je kako svadbene svečanosti na nisu ograničene po pitanju broja uzvanika te da učenici isključivo u učionicama nisu obvezni nositi maske, ako škola ima uvjete za održavanje socijalne distance. Stožer je, također razmatrao i mogućnost da se na sportskim utakmicama dopuste gledatelji, no o tome će biti govora nakon 21. rujna.

– Apeliram sve sugrađane da budu krajnje odgovorni i poštuju sve mjere kako bismo svi doprinijeli borbi protiv ove bolesti, zaključio je Rosavec.