Ivo Žinić: Nikada bolje nismo živjeli nego sada

U Hrvatskoj Dubici održan je stručni skup pod nazivom "Opstanak na Banovini"

U Hrvatskom domu u Hrvatskoj Dubici održan je stručni skup pod nazivom “Opstanak na Banovini”. Događanje je organizirala Lokalna akcijska grupa Una, a skupu je nazočio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić te sisački biskup Vlado Košić.

Nakon uvodne riječi predsjednice Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora Marijane Petir, obrađene su teme poput Banovina – povijest i sadašnjost, Vizija budućnosti Banovine, Procesi razvoja nerazvijenih područja, Socijalni problemi i socijalno planiranje na području CZSS Hrvatska Kostajnica, Turizam kao čimbenik integralnog razvoja Banovine, Razvoj poljoprivrede/stočarstva, Što učiniti s praznim kućama i naseljima na Banovini?, Iskustva i strategije za područja s velikim brojem praznih građevina te Europski strukturni i investicijski fondovi u funkciji integriranog lokalnog ruralnog razvoja.

– Život na ovom području i općenito u Hrvatskoj, neka me netko krivo ne shvati, ali nikada bolje nismo živjeli nego sada, bez obzira na to što imamo problema, nitko nije gladan, pogotovo oni koji hoće raditi. Možemo biti konkurenti u kvaliteti, a to pokušavamo usmjeriti kroz županijske projekte, dok je potrebno pronaći mogućnost da se vrate ljudi, poručio je župan Žinić.

Događanja
Hrvatska
Hrvatska Dubica
Općina
Sisačko-moslavačka županija