Ivo Žinić: Kutina je najznačajniji industrijski grad u Sisačko-moslavačkoj županiji

U Domu kulture održana je središnja svečanost proslave Dana grada i 763. obljetnice prvog pisanog spomena Kutine. Tom je prilikom održana svečana sjednica Gradskog vijeća, kojoj je kao izaslanik predsjednice RH nazočio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u društvu predsjednice Županijske skupštine Ivanke Roksandić.

Župan je u svom obraćanju čestitao svim žiteljima njihov dan te napomenuo kako je Kutina najznačajniji industrijski grad u Sisačko-moslavačkoj županiji i od iznimne važnosti za njezin gospodarski razvoj. Također se spomenuo turizma s obzirom na to da se Kutina nalazi između dvije prirodne ljepote poput Lonjskog polja i Moslavačkog gorja, ali i izvrsnu suradnju između Grada i Županije na nizu projekata.

Tom su prilikom uručena javna priznanja Grada – godišnje i Nagrada za životno djelo. Potonja je pripala velečasnom Dragutinu Papiću za doprinos u očuvanju sakralne baštine, nesebičan rad za opće dobro te skrb o duhovnom blagostanju zajednice. Godišnju nagradu za ostvarene sportske uspjehe dobila je Elena Pazman, kao i Filmska družina Osnovne škole Stjepana Kefelje za domaći i međunarodni uspjeh njihova naslova “Zoe”.