Ivo Žinić: Božić želimo proslaviti s našim drvcem na kojeg smo stavili kuglicu tešku milijardu i 28 milijuna kuna

U prostorijama sisačkog hotela Panonija održan je tradicionalni predblagdanski prijem kojeg su organizirali sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak te predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić. Okupljene je blagoslovio sisački biskup Vlado Košić, dok je župan u svom obraćanju napravio kratki pregled učinjenog u tekućoj te planova za sljedeću godinu.

– Prošlo je pet godina moje službe kao župana, a u to smo vrijeme ostvarili zavidne rezultate. Ovaj Božić želimo proslaviti s našim božićnim drvcem na kojeg smo stavili kuglicu tešku milijardu i 28 milijuna kuna, a u kojoj je sadržan čitav niz značajnih projekata, poručio je župan.

Navedimo one najznačajnije. Prije svega tu je izgradnja središnjeg paviljona sisačke bolnice i njezino opremanje vrijednim dijagnostičkim uređajima poput magnetne rezonance. Na području školstva napravljen je velik iskorak s energetskim obnovama školskih objekata i stipendijama.

Valja istaknuti i Poduzetnički inkubator PISMO, projekt “Sisačko-moslavačka županija središte gaming industrije” te skorašnju realizaciju Regionalnog centra kompetencija u Sisku. Po pitanju kulture najavljeni su projekti “Baština Zrinskih – budućnost Banovine”, kao i Kulturni centar braće Radić te Centar Natura 2000.

Županija značajna sredstva izdvaja za gospodarski sektor i poduzetništvo, demografske mjere i pomoć socijalno ugroženim stanovnicima, dok je u zadnje dvije godine uloženo preko 50 milijuna kuna u obnovu postojeće infrastrukture.