Ivanu Kovačiću uručena zlatna vatrogasna medalja za polustoljetni angažman u DVD-u Moslavačka Slatina

Dobrovoljno vatrogasno društvo Moslavačka Slatina održalo je proteklog vikenda redovnu godišnju skupštinu. Kako je izvijestio predsjednik Dubravko Kovačić, DVD trenutno broji 24 članova, od čega je 10 operativnih i 14 izvršnih djelatnih vatrogasaca. Protekle godine nisu imali intervencija na području naselja, ali su u dva navrata bili prisutni pri spaljivanju korova, dok u razdoblju koje slijedi planiraju urediti fasade na Vatrogasnom domu i tornju.

– Društvo je dežuralo po rasporedu u svibnju, mjesecu zaštite od požara. Čistili smo spremište i premotali cijevi, odnosno redovito održavali svu opremu kojom raspolažemo. Kontinuirano smo održavali okoliš oko prostora Vatrogasnog doma, a u dogovoru s mjesnim odborom sudjelovali i u čišćenju ceste prema Slatini u šumi Krč, rekao je Kovačić napomenuvši kako su se članovi Društva aktivno uključili i u pripremu proslave blagdana svetog Josipa.

Ovogodišnja skupština bila je prilika za dodjelu priznanja i odlikovanja članovima za višegodišnji angažman među kojima se posebno ističe diploma Ivanu Kovačiću, čime se potvrđuje njegovo pravo nošenja zlatne vatrogasne medalje s obzirom na to da je član DVD-a više od 50 godina.

Naposljetku, čestitke DVD-u na uspješnom radu, na skupštini su uputili predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres, zapovjednik Željko Ovčar te gradonačelnik Josip Mišković, koji se ovom prilikom osvrnuo i na planirane investicije najavivši završetak izgradnje vodovodne, kao i povlačenje plinske mreže.