Ivan Šipuš, dobitnik nagrade za životno djelo Sisačko-moslavačke županije

Tijekom svečane sjednice Županijske skupštine, koja je održana jučer povodom obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić i predsjednica Skupštine Ivanka Roksandić uručili su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i udrugama.

Za doprinos ugledu i promidžbi Sisačko-moslavačke županije nagrađeni su gitarist Damir Kukuruzović, liječnica Snježana Prodanović, Udruga invalida rada grada Siska, glazbenik Miroslav Dimić i slikar Želimir Šiško, dok su za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju nagrađeni Ženki vokalni sastav KUD-a “Posavina” Budaševo, Muška klapa “Kolapjani” i Tamburaški sastav KUD-a “Seljačka sloga” Greda Sunjska.

Nagradu za životno djelo primio je Ivan Šipuš.

Svečanoj sjednici u Domu INA Rafinerije nafte u Sisku, nazočila je Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, kao i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, dok im se u ulozi izaslanice predsjednika Hrvatskog sabora pridružila Željka Josić te ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik ministra obrane general-pukovnik Drago Matanović i mađarski veleposlanik Jozsef Magyara.

Proslava je u Sisku, također okupila brojne uglednike iz društvenog, vjerskog i gospodarskog života, kao i župane pet županija, naime virovitičko-podravske, vukovarsko-srijemske, požeško-slavonske, međimurske i brodsko-posavske.

Uoči sjednice županijsko je vodstvo odalo počast poginulim hrvatskim braniteljima kod središnjeg križa na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku. Počast je odana i kod bista braće Radić u Desnom Trebarjevu na mjestu gdje je nekada stajala njihova rodna, s obzirom na to da se dan njihova rođenja ujedno uzima kao Dan Sisačko-moslavačke županije.

Naposljetku, u crkvi Svetog Martina Biskupa u Martinskoj Vesi, održano je misno slavlje, koje je vodio sisački biskup Vlado Košić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak