Ivan Celjak uputio poziv Ministru Fuchsu: Ovog trenutka djeca nisu spremna pohađati nastavu, jedina ispravna odluka je odgoda nastave

Roditelji osnovnoškolske djece, ali i učitelji ističu kako su djeca u strahu, reagiraju na svaki šum, odbijaju ući u vlastite domove, žele blizinu roditelja, a moraju na nastavu u školske objekte, stoji između ostaloga u dopisu Ivana Celjaka

Nikola Čutuk/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Celjak, nakon što mu se obratili zabrinuti roditelji i učenici s područja Siska, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu uputio je poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima na način koji je u najboljem interesu djece.

-Obratili su mi se zabrinuti roditelji i učitelji s područja grada Siska kako većina djece nije spremna za odlazak u prostore škole, a posebno u ovim nesigurnim vremenima u druge, djeci nepoznate objekte, a što je organizirao Grad Sisak inzistirajući da se nastava odvija fizičkim putem. Osnivač osnovnih škola na području Siska je Grad Sisak i pozivam ih na razumijevanje roditelja i učitelja- stoji u dopisu Ivana Celjaka, koji nadalje navodi kako su djeca na području Siska u posljednjih 18 dana osjetila oko 850 potresa.

-Nitko od nas, a pogotovo naša djeca nisu očekivala da će nam se životi, obveze, navike promijeniti u svega nekoliko sekundi. I jutros smo osjetili potres… Roditelji osnovnoškolske djece, ali i učitelji ističu kako su djeca u strahu, reagiraju na svaki šum, odbijaju ući u vlastite domove, žele blizinu roditelja, a moraju na nastavu u školske objekte. Ovog trenutka djeca nisu spremna pohađati nastavu i jedina ispravna odluka je odgoda nastave u osnovnim školama u Sisku. Radi najboljeg interesa djece- poručuje Celjak, pozivajući se na Konvenciju o pravima djeteta, koja kaže da se u svim postupcima s djecom prvenstveno mora voditi računa o najboljem interesu djeteta.

-Upravo sam iz tog razloga uputio službeni poziv za organiziranjem nastave na potresom pogođenim područjima, sukladno stvarnoj situaciji i uvjetima pojedinih školskih objekata- zaključuje u svom dopisu saborski zastupnik Ivan Celjak.