Parlamentarni izbori

Ivan Celjak drugi u sedmoj izbornoj jedinici

Nositelj liste sedme izborne jedinice je ministar Tomo Medved
Andrej Plenković i Ivan Celjak na otvorenju obnovljenog Doma zdravlja u SiskuNikola Čutuk/PIXSELL

U hotelu Westin održana je sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj je predstavljen izborni program stranke za predstojeće parlamentarne izbore. Između ostaloga, predstavljene su i liste pa tako i za sedmu izbornu jedinicu pod koju spada Sisačko-moslavačka županija.

Nositelj liste sedme izborne jedinice je ministar Tomo Medved, dok je ispod njega troje župana – sisački i lički župan te karlovačka županica. Na listi je i Marijana Petir koja je dobila ulazno, četvrto, mjesto; ministrica Nikolina Brnjac je na niskom sedmom mjestu, a petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes na desetom mjestu.

Slijedom rečenog, HDZ-ova lista za sedmu izbornu jedinicu posložena je ovim redoslijedom – Tomo Medved, Ivan Celjak, Martina Furdek Hajdin, Marijana Petir, Ernest Petry, Veselko Gabričević, Nikolina Brnjac, Majda Burić, Rade Šimičević, Magdalena Komes, Damir Mandić, Ivan Salopek, Sanja Mioković i Ivan Dabo.

Spomenimo na kraju kako je i bivši gradonačelnik Novske i aktualni ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić nositelj liste pete izborne jedinice.

Hrvatska
Politika
Sisačko-moslavačka županija