Indijski poduzetnici pokreću proizvodnju orašastih plodova u Petrinju

U prostorijama Male vijećnice u Petrinji danas je potpisan Memorandum o razumijevanju između gradonačelnika Darinka Dumbovića i indijskog poduzetnika Arvina Kapura. Kapur je inače predstavnik tvrtke Karma Agro, koja na području Petrinje namjerava investirati gotovo 50 milijuna eura u sektoru poljoprivrede s naglaskom na sadnju lješnjaka, oraha i kestena, a u te je svrhe razgledao nekoliko lokacija u Donjoj i Gornjoj Bačugi, Jošavici i Šušnjari.

– Tijekom prošlomjesečnih sastanaka uvijek sam se osjećao dobrodošlo u Petrinji i nadam se da će daljnje investicije i nastavak suradnje teći kako su planirane, rekao je Kapur te istaknuo kako je djelatnost koju namjeravaju pokrenuti temeljena na ekološkoj proizvodnji čime žele doprinijeti smanjenju štetnih utjecaja na klimatske promjene.

Također, Kapur je najavio kako će s vremenom povećati proizvodnju s obzirom na to da je njegova tvrtka ujedno dobavljač za poznata imena poput branda Ferrero i belgijskih proizvođača čokolade. Osim proizvodnje, u planu je i pokretanje industrije za pakiranje i plasiranje proizvoda diljem Europske unije.

Gradonačelnik Dumbović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorim rekavši kako Grad stoji na raspolaganju svim poduzetnicima koji imaju želju investirati na njegovom području te istaknuo kako potpisani Memorandum neće samo povećati ciljnu djelatnost, nego i zapošljavanje u tom sektoru.