INA donirala sisačkoj bolnici 100 000 kuna za nabavu ureterorenoskopa

INA je danas uručila 100 tisuća kuna vrijednu donaciju Službi za ginekologiju i opstetriciju Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku. Zahvaljujući njoj, bolnica i njezin Odjel za urologiju dobili su ureterorenoskop, inače uređaj koji se koristi u dijagnostici, ali i liječenju oboljenja mokraćnog mjehura, mokraćovoda i kanalnog sustava bubrega. Događanju je nazočio zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak:

– Ureterorenoskop je važan dijagnostički uređaj koji će pomoći našim urolozima da što kvalitetnije otklanjaju urološke tegobe. INA je značajan partner Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak kada govorimo o donacijama, osobito onim za dijagnostičke uređaje. Sigurno da naše osoblje zaslužuje moderne uređaje, a sve u cilju kako bi u potpunom opsegu pokazali svoje znanje i vještine te unaprijedili kvalitetu pružanja zdravstvene usluge svima stanovnicima naše Županije.

Nakon službenog dijela, Celjak je u društvu direktora sisačke rafinerije Damira Butkovića, ravnatelja bolnice Tomislava Dujmenovića te članova Hrvatske vaterpolske reprezentacije, obišao Odjel pedijatrije te mališanima uručio prigodne darove.