INA donirala pozamašan novčani iznos Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić”

Riječ je o prvoj u nizu donacija koje su ove godine namijenjene dječjim odjelima hrvatskih bolnica
opća bolnica sisakNikola Čutuk/PIXSELL

Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu i Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” u Sisku INA je donirala 250.000 kuna, a riječ je o prvoj u nizu donacija koje su ove godine, u ukupnoj vrijednosti od 900.000 kuna, namijenjene dječjim odjelima hrvatskih bolnica.

Ravnatelj sisačke Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” Tomislav Dujmenović podsjetio je kako su iza njih dvije godine naporne borbe s pandemijom nakon čega je bolnica teško oštećena u katastrofalnom potresu i da će trebati još mnogo vremena, sredstava i napora da bolnica započne s normalnim radom.

– Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i više od 10 godina s oštećenom elektronikom. Stoga ćemo iskoristiti ovu donaciju za nabavu novih kreveta, rekao je i dodao da je trenutno situacija u bolnici pod kontrolom zahvaljujući izgradnji središnjeg paviljona i sanaciji kirurgije, očnog odjela, dermatologije i novim prostorima pulmologije u Petrinji.

Tako da, rekao je, ova bolnica ima budućnost i, uz malo strpljenja i napora, imat ćemo potpuno novi izgled bolnice koja će moći raditi punim kapacitetom.

Predsjednik Uprave INA-e Sándor Fasimon rekao je da je njihova politika donacija usmjerena na posebno osjetljive dijelove društva pa INA zato već godinama ulaže u unapređenje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj i dobrobit djece smatrajući svojom obavezom pružati podršku i pomoć.

– Različiti negativni izazovi današnjice i globalne promjene utječu na djecu, a na svima nama je da pokušamo te nepovoljne utjecaje smanjiti na najmanju moguću mjeru kako bismo osigurali dobrobit za djecu, istaknuo je u priopćenju.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija
Sisak