Idući tjedan konkretne Vladine mjere pomoći gospodarstvu

Ministar gospodarstva Darko Horvat rekao je da će Vlada konkretne mjere za pomoć gospodarstvu zbog epidemije koronavirusa donijeti idući tjedan.

-Siguran sam da ćemo ih tijekom današnjega dana iznjedriti, a idući tjedan na sjednici Vlade bit će odluka- rekao je Horvat u subotu na ulasku u Banske dvore.

Neke od tih mjera zahtijevat će izmjene zakonodavnog okvira, a za neke će biti dovoljne odluke Vlade, poručio je Horvat.

Upitan hoće li koronavirus nanijeti gospodarstvu veće štete nego globalna gospodarska kriza 2008. i 2009. godine, odgovorio je kako je optimist, ali da je otpočetka upozoravao kako će štete po gospodarstvo biti.

-Osmišljavamo mjere kako taj utjecaj ublažiti- rekao je Horvat i istaknuo vrlo dobru suradnju među vladinim resorima i gospodarskih udruženjima.

Ranije je premijer Andrej Plenković najavio da će država pomoći gospodarstvu u borbi s koronavirusom među ostalim labavijim pristupom u naplati poreza i doprinosa te da će Vlada kombinirati domaće i zajedničke europske mjere.