Hrvatski dom u Novoj Subockoj zablistao u novom ruhu

Dovršena je energetska obnova Hrvatskog doma u Novoj Subockoj s ciljem smanjenja potrošnje energije.

Na zgradi su obavljani sveobuhvatni radovi: postavljena je toplinska izolacija, zamijenjena stolarija i rasvjetna mjesta energetski učinkovitijom, instalacije na prirodni plin, a postavljen je i novi krov.

Projekt, na koji je utrošeno oko 1,2 milijuna kuna, dijelom je sufinanciran sredstvima Europske unije, a radove je izvodila novljanska građevinska tvrtka “Venka gradnja”, koja je iste dovršila prije ugovorenih rokova.

– Energetskom obnovom i izmjenom stolarije, sustava grijanja, Nova Subocka je dobilo lijepo uređenu zgradu u kojoj se odvija sav društveni život mještana, istaknuo je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić, nadodavši kako sada slijedi uređenje interijera.

Također, tijekom prošle godine u naselje Novu Subocku uloženo je više od 4,6 milijuna kuna.

Nakon obnove Osnovne škole Novska, Dječjeg vrtića “Radost”, Hrvatskog doma u Brestači, stambene zgrade u Ulici Kralja Tomislava te rekonstrukcije zgrade za Gaming industriju, energetskom obnovom Hrvatskog doma u Novoj Subockoj, Novska nastavlja pozitivan trend ulaganja u kvalitetu života svojih građana, a najavljene su i nove investicije u energetske obnove zgrada i domova na području Grada.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija