Hrvatska u budućnosti središte razvoja umjetne inteligencije u EU?

Vlada je osnovala radnu skupinu koja treba definirati okvire suradnje s domaćom IT tvrtkom Infobip na području umjetne inteligencije
umjetna inteligencija

Vlada je osnovala radnu skupinu koja treba definirati okvire suradnje s domaćom IT tvrtkom Infobip na području umjetne inteligencije i preduvjeta za pozicioniranje Hrvatske kao središta razvoja umjetne inteligencije u EU.

Predsjedavajući radne skupine je ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, dok su članovi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, predstojnik Ureda predsjednika Vlade Zvonimir Frka-Petešić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić te posebna savjetnica predsjednika Vlade i koordinatorica radne skupine Ivana Vukov.

– Zadaće radne skupine su definirati okvir suradnje s Infobipom na području umjetne inteligencije radi ubrzanja digitalne transformacije u gospodarstvu, obrazovanju, znanosti, turizmu i javnoj upravi te stvaranja preduvjeta za pozicioniranje Hrvatske kao središta razvoja umjetne inteligencije u EU, naglasio je ministar Ćorić.

Dodao je da se o svemu ta radna skupina treba usuglasiti i s Infobipom te izvijestiti Vladu o postignutim dogovorima i predložiti daljnje mjere, a prema potrebi u rad te skupne može se uključiti i predstavnike drugih nadležnih tijela i institucija, drugih organizacija i tvrtki koje mogu dati doprinos ispunjenju zadaća, kao i vanjski suradnici. Naznačeno je i da članovi radne skupine, predstavnici drugih tijela i institucija te vanjski suradnici nemaju pravo na naknadu za rad u toj skupini.

Aktualno
Hrvatska