Hrvatska pošta zaštitila zaposlenike i skratila radno vrijeme

Hrvatska pošta izvijestila je da zbog epidemije koronavirusa zaštitila svoje zaposlenike zaštitnim sredstvima, te su skratili radno vrijeme poštanskih ureda najkasnije do 18 sati na području cijele Hrvatske.

– Radna vremena svih poštanskih ureda prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave zemlje radit će najdulje do 18 sati. Zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima i sredstvima za dezinfekciju. Također, u svim su poštanskim uredima uvedena pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati, priopćili su iz Hrvatske pošte.

Dodaju da je maksimalan broj korisnika koji može biti istovremeno u prostoru određen brojem šaltera u tom uredu.

– Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza. Poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u sandučić tako biti i uručene uz najavu na portafon. Pakete dostavljamo, ali uz povećane mjere opreza pri uručenju, ističu iz pošte.

Dodaju da pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je to moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka ih pripremaju za dostavu i normalno uručuju.

Građani koji su u samoizolaciji zamoljeni su da ne pristupaju u fizički kontakt s poštarima, što se može postići dogovorom putem portafona te preuzeti paket bez kontakta.