Hrvatska pošta prigodnom markicom obilježava Dan državnosti

Hrvatska pošta pustit će, 28. svibnja, u optjecaj novu prigodnu poštansku marku "30. Dan državnosti Republike Hrvatske"
Hrvatska pošta

Hrvatska pošta pustit će, 28. svibnja, u optjecaj novu prigodnu poštansku marku “30. Dan državnosti Republike Hrvatske”. Na poštanskoj marki, čija je autorica Nataša Odak, su crvene i bijele latice ruža koje simboliziraju boje hrvatskoga grba, a izdat će se u 300 000 primjeraka pod cijenom od 3,10 kuna.

Također, Hrvatska pošta tom će prigodom izdati i prigodnu omotnicu, dok će u Poštanskom uredu 10000 Zagreb 28. i 29. svibnja biti u uporabi prigodni žig.

– Sve države svijeta ponosno slave dane koji su prekretnički u njihovoj povijesti i na kojima grade svoj identitet i državnost. To su trenutci koji su urezani u kolektivnu svijest naroda i koji se ponosno prenose na nove generacije kako bi one bile svjesne svoje slavne prošlosti i hrabro gledale na svoju budućnost. Trideseti svibnja upravo je takav dan u hrvatskoj povijesti, a Hrvatska pošta se izdavanjem prigodne poštanske marke pridružuje svečanom obilježavanju 30. Dana državnosti Republike Hrvatske, stoji u prospektu poštanske marke kojeg potpisuje premijer Andrej Plenković.

Aktualno
Hrvatska