Hrvatska može bolje – u Popovači održan dobrotvorni koncert za dječje odjele OB Sisak

U popovačkom Domu kulture održan je dobrotvorni koncert pod nazivom “Hrvatska može bolje – za dječje odjele Opće bolnice Sisak”. Glavni izvođači bili su bivši i sadašnji učenici te učitelji Osnovne škole Popovača, a riječ je o akciji koju je pokrenula učiteljica glazbene kulture Irena Mikšić sa svojim kolegicama Helenom Buhin iz Osnovne škole Katarina Zrinski iz Mečenčana te Sanjom Babić iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Petrinje.

– Akcija je probila školske zidove te se proširila poput požara u našim srcima. Proteklih tjedana dokazali smo da ujedinjeni i složni možemo puno toga postići, poručila je Mikšić, koja je nakon obilaska i razgovora s medicinskim osobljem bolnice dobila uvid u loše uvjete liječenja na odjelima pedijatrije i dječje infektologije.

U bogatom su programu nastupili članovi učeničkog zbora, dramska skupina 3. razreda pod voditeljstvom učiteljice Snježane Šket, učenik 3. razreda Srednje glazbene škole Lovorko Burić na harmonici, pomladak Tamburaškog orkestra “Ratimir Joža Prosoli” pod voditeljstvom Tene Mlakar, studentica 5. godine Muzičke akademije, klaviristica Petra Šket te Mladen Bago i Irena Mikšić uz klavirsku pratnju Dražena Mlakara.

Akciju su podržali brojni građani, među njima i gradonačelnik Josip Mišković, dok svi zainteresirani mogu svoje donacije uplatiti na IBAN HR3724070001100462447 te se za dodatne informacije obratiti na mail [email protected] ili broj telefona 099/7099-779.