Hrvatska Kostajnica obilježila Dan grada

Na blagdan sv. Antuna Padovanskog, Hrvatska Kostajnica, također je obilježila i svoj Dan Grada.

Slavlje je započelo misnom službom u crkvi sv. Antuna Padovanskog, a nastavilo se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

U posljednjih godinu dana Hrvatska Kostajnica napravila je velike pomake u području socijalne politike, dok angažirano radi na poboljšavanju standarda primarne zdravstvene zaštite i ulaganja u školstvo. Za Dan grada najavljena je obnova zgrade osnovne i srednje škole za što se priprema projektna dokumentacija u vrijednosti od 500 tisuća kuna. Radovi se procjenjuje na iznad 10 milijuna kuna, ali se projekt namjerava aplicirati na sredstva EU fondova. Na tu temu, važno je za istaknuti kako je Hrvatska Kostajnica na razini države drugi grad u odnosu na broj stanovnika po povlačenju sredstava iz Mjera ruralnog razvoja.

Evidentna je podrška u području kulture i radu udruga, a već sljedeće godine montirala bi se potrebna prijenosna zaštita uz obalu Une, koja će po prvi puta u Hrvatskoj unijeti nove elemente obrane od poplava.

Obilježavanju su se pridružili brojni gosti, a svečanost je svojom nazočnošću uveličao i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

– Svaki uspjeh grada i općine je uspjeh županije. Tako i ovdje u Hrvatskoj Kostajnici kada vidim što se u gradu događa, koji se projekti provode i namjeravaju realizirati, mene raduje. Hrvatska Kostajnica je najljepši mali gradić u kontinentalnoj Hrvatskoj i na tom putu im treba pomagati, poručio je župan Žinić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Hrvatska Kostajnica
Sisačko-moslavačka županija