Hrvatska gospodarska komora Zlatnim kunama priznala najbolje u poduzetništvu

U prostorijama Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održana je 23. u nizu dodjela nagrade Hrvatske gospodarske komore “Zlatna kuna”. Ovo prestižno priznanje dodijeljeno je u čak osam kategorija: za mala, srednja i velika trgovačka društva, najuspješnijoj banci i društvu za osiguranje, najboljem post startupu te za inovaciju i životno djelo.

Nagradu za najbolje veliko trgovačko društvo osvojila je ove godine Cedevita, dok je zagrebački Nanobit proglašen najboljom srednjom tvrtkom, kao i Pirić Montage u konkurenciji malih poduzeća. Titula najuspješnije banke pripala je Zagrebačkoj, a Croatia osiguranje primila je nagradu za najuspješnijeg osiguravatelja. Najboljim post startupom proglašena je tvrtka Diversitas IT sustavi, dok se za naslov najbolje inovacije po drugi puta izborila tvrtka Rasco.

Nagrada za životno djelo pripala je Ivanu Kataviću, inače vlasniku trgovačkog lanca KTC, Učilištu Algebra uručeno je posebno priznanje za promicanje gospodarstva, a Specijalnoj bolnici Sveta Katarina iz Bračka za izvrsnost, inovacije i poduzetništvo u zdravstvu.