Hotel Knopp u Novskoj uskoro postaje sjedište Klastera kulture

Hotel Knopp u Novskoj, nakon desetljeća zapuštanja, napokon će dobiti novu funkciju.

Zgrada je izgrađena u drugoj polovici 19. stoljeća te slovi kao jedan od simbola novljanske povijesti. Planiranom će se obnovom zgradi vratiti prvotni izgled, a dogradnjom novih dijelova postat će sjedište Klastera kulture. Naime, u Klasteru će se odvijati razni kulturni programi, muzejski i galerijski sadržaji, koncerti i druga okupljanja.

Autor novog izgleda Klastera kulture je arhitekt Tihomil Matković, koji je za polazište uređenja koristio jedinu preostalu fotografiju Velike dvorane. Dvorana će biti višefunkcionalna, a posao izrade Izvedbenog projekta interijera urađen je u ASK atelijeru iz Zagreba.

– Hotel Knopp kao Klaster kulture ponovno postaje središte društvenog života Grada Novske i mjesto okupljanja građana. Središnji dio grada dobiva novu vizuru završetkom radova u sljedeće dvije do tri godine, istaknuo je gradonačelnik Grada Novske Marin Piletić.

Projektna dokumentacija financirana je sredstvima europskih fondova, a na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća bit će predložen model financiranja obnove Hotela Knopp.

Grad
Hrvatska
Novska
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija