Hokej klub Siscia organizirao najveće natjecanje u ženskom hokeju u Hrvatskoj

Na klizalištu zagrebačkog Velesajma proteklog je vikenda održan Međunarodni ženski turnir u hokeju na ledu “2nd Annual Women’s Hockey Invitational”.

Turnir koji je ugostio stotinjak hokejašica iz cijeloga svijeta, nastao je u organizaciji Hokejskog kluba Siscia iz Siska i američke neprofitne organizacije Women’s World Hockey Invitational. Riječ je o najvećem i najznačajnijem klupskom događanju za ženski hokej u Hrvatskoj s ciljem populariziranja jednog od najbrže rastućih ženskih sportova u svijetu. Također, turnir je održan pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na ledu su snage odmjerile tri američke, jedna ukrajinska i dvije ekipe sisačke Siscije, pojačane hokejašicama iz Slovenije i Srbije, a u sklopu manifestacije organizirana je i revijalna utakmica najmlađih hrvatskih hokejašica.

Podršku manifestaciji pružili su i Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica grada Kutine i tvrtka Flekso plast iz Siska.

Naposljetku, zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak ovom je prilikom podijelio poklone najmlađim članovima HK Siscia te označio početak natjecanja bacanjem ceremonijalnog paka.

Grad
Hrvatska
Regija
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Sport