HDZ-u 66 vijećničkih mandata u Petrinji

Od 25 Vijeća mjesnih odbora HDZ ima većinu u njih 12, a Reformisti u 8
petrinjailustracija-web-1572693171

I u Gradu Petrinji održani su izbori za članove Vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora. HDZ je ukupno osvojio 66 vijećničkih mjesta, a u Petrinji vladajući Reformisti (čiju je koaliciju u pojedinim mjesnim odborima sačinjavalo čak 6 stranaka) morali su se zadovoljiti s 54 mandata. HSS je dobio 9 vijećnika i u koaliciji s HNS-om još 2, Most 5, nezavisne liste 5, SDSS 5, a SDP samo 6. Od 25 Vijeća mjesnih odbora HDZ ima većinu u njih 12, a Reformisti u 8.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Petrinje i tajnik sisačko-moslavačkog HDZ-a, Mihael Jurić nije skrivao zadovoljstvo rezultatima izborima.

-Nedvojbeni smo pobjednici! U 22 mjesna odbora izišli smo samostalno, a samo u jednom u koaliciji, a osvojili smo najveći broj mandata! Kao oporba, iznimno smo angažirani u Gradskom vijeću, i iz dana u dan bilježimo trend rasta glasova. Hvala svima koji su ispunili svoju građansku dužnost, posebice onima koji su prepoznali naš rad i iskazali nam povjerenje! Moram iskazati zadovoljstvo i entuzijazmom i voljom ljudi da u svojim mjestima i gradskim četvrtima naprave iskorak, naprave programe i planove za bolji život i viš standard- zaključio je Jurić.

Grad
Hrvatska
Petrinja
Politika
Sisačko-moslavačka županija