Grbin u Sisku dao potporu SDP-ovoj Kristini Ikić Baniček i nezavisnom Berdaisu

Predsjednik SDP-a u Sisku je pozvao građane da izađu na drugi krug izbora
Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u Sisku dao podršku Kristini Ikić BaničekNikola Čutuk/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin uoči 2. kruga izbora dao je potporu SDP-ovoj kandidatkinji Kristini Ikić Baniček za novi mandat sisačke gradonačelnice, rekavši da je opravdala povjerenje građana, te kandidatu za sisačko-moslavačkog župana, nezavisnom Danielu Berdaisu.

Uz predsjednika SDP-a Grbina, potporu su im dali ispred sisačke Gradske tržnice Kontroba, i potpredsjednica stranke Biljana Borzan te drugi članovi SDP-a i izborne koalicije. Pozvali su birače da u nedjelju izađu na izbore i svoj glas daju njihovim kandidatima.

– Vjerujem da će se građani opredijeliti za grad inkluzije, koji se gradi i izgrađuje, gradonačelnicu koja gradi, a ne obećava, te koja je u stanju u suradnji sa županijom i državom obnoviti grad onako kako to Sisak zaslužuje, rekla je SDP-ova kandidatkinja Ikić Baniček.

Nezavisni kandidat za župana Berdais, koji ima potporu SDP-a i partnera, pozvao je građane da se aktivno moraju uključiti u borbu za boljitak.

– Moj tim i ja jasno smo rekli, obnova sada i odmah, kako bismo vratili na staro – normalno na naše područje, a tek onda razgovarati o svemu onome što su nam obećavali u posljednjih 25 godina, a dosad se nisu ispunili, izjavio je Berdais.

Ako je netko u proteklih osam godina opravdao povjerenje građana, onda je to bez dvojbe Kristina Ikić Baniček, rekao je Peđa Grbin.

– Pogledajte Sisak prije osam godina i danas. Vrtići, sportske dvorane, kulturne znamenitosti koje su propadale, javne površine i javna infrastruktura su ono što je ona napravila. Nažalost, Sisak i gradovi kao što su Koprivnica, Rijeka, Čakovec i još neki, u Hrvatskoj su iznimka, a trebali bi biti pravilo o stvarnim potrebama građana. Zato se građani moraju opredijeliti za razvoj ili povratak stagnacije. Kada je u pitanju izbor župana, trebate se opredijeliti ili za ljude koji gomilaju bogatstvo i brinu samo o sebi, ili za pozitivne promjerne, dodao je Grbin.

Borzan je ustvrdila da je u teškoj situaciji nakon potresa Kristina Ikić Baniček dokazala kako je ‘spremna raditi od jutra do sutra’ i svima biti na raspolaganju.

– U tom trenutku Sisak nije mogao poželjeti bolju gradonačelnicu, rekla je Borzan, pozvavši birače da joj pruže šansu da nastavi,

Bilo bi dobro, kaže Borzan, da se uspostavi vertikala Grad – Županija te da SDP dobije i svog župana, kako bi HDZ dobio priliku da s državne razine pokaže da je za funkcioniranje bez podjela i da su spremni pomagati Sisku.

Grad
Hrvatska
Politika
Sisačko-moslavačka županija
Sisak