Gradonačelnik Babić čestitao Odisejevim sportašima na sjajnim rezultatima

Povodom velikog uspjeha na nedavno održanom WPA Svjetskom paraatletskom prvenstvu u Dubaiju, gradonačelnik Kutine Zlatko Babić održao je u društvu zamjenika Damira Markuša prijam članovi Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Odisej. Odisej je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima imao četiri predstavnika, a od četiri medalje koje su osvojili hrvatski atletičari, dvije su otišle u kutinski klub – srebro Miljenku Vučiću i bronca Matiji Sloupu.

– Iznimno sam sretan što sam četiri puta rušio državni rekord i veselim se novim uspjesima. Brončana medalja je druga velika medalja u mojoj karijeri, poručio je Matija koji je do bronce došao s novim osobnim i državnim rekordom bacivši kuglu na 10.30 metara.

Zadovoljstvo nije krio ni njihov trener Mihovil Rendulić:

– Uz Matijin uspjeh, bitno je naglasiti uspjeh i ostalih sportaša iz Kluba na ovom natjecanju. Srebrnu medalju u kategoriji F11 osvojio je Miljenko Vučić u bacanju kugle za slijepe gdje mu je zlatna medalja izmakla za samo 2 centimetra, no postigao je novi državni rekord. Ana Gradečak na svom prvom svjetskom natjecanju u bacanju kugle osvojila je 12. mjesto u kategoriji F41.

Same riječi hvale, za sportaše je imao gradonačelnik Babić, rekavši kako ga čini sretnim što se, upravo zbog njih, Kutina spominje širom svijeta u okvirima atletike i paraolimpijade.

– Obećavam kako će Grad Kutina i dalje pomagati Klubu, da ćemo stvarati čim bolje uvjete za treninge i budući rad kako biste u Kutini imali što bolje uvjete za rad i želim vam sve najbolje na budućim natjecanjima, zaključio je Babić.