Gradonačelnica Siska ugostila brončane sisačke hrvače Karla Kodrića i Pavela Puklavca

Gradonačelnica Grada Siska Kristina Ikić Baniček ugostila je danas članove Hrvatske hrvačke juniorske reprezentacije Karla Kodrića i Pavela Puklavca, koji su se s ovogodišnjeg Europskog juniorskog prvenstva u hrvanju iz Španjolske vratili bogatiji za dvije brončane medalje.

Ovo je povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije, koja je prvi puta od osamostaljenja RH s Europskog prvenstva donijela dvije medalje. Naime, Karlo je broncu osvojio u kategoriji od 82 kilograma, dok se Pavel za svoju izborio u kategoriji od 72 kilograma, pod vodstvom trenera Hrvačkog kluba Sisak Gorana Plaveca.

– Tijekom natjecanja podržavali smo jedan drugoga, imali smo podršku svih koji su bili s nama tamo, ali i naših obitelji koji su ostali ovdje. Potajno smo se nadali medaljama, otkrili su na prijemu mladi hrvači.

Za ovaj veliki uspjeh, brončanom dvojcu je od Grada uručena novčana nagrada u iznosu od 5.000 kuna.

– Čestitam Karlu i Pavelu, potom njihovim roditeljima i trenerima. Mi koji nismo imali sreće i mogućnosti osvojiti tako nešto ne možemo ni pojmiti koja količina rada, znoja, odricanja i treninga stoje iza takvog uspjeha. Svaka čast na ustrajnosti i na trudu, a mi ćemo vam i dalje pomagati, poručila je gradonačelnica Ikić Baniček.

 

Događanja
Grad
Hrvatska
Sisačko-moslavačka županija
Sisak
Sport