Građani od jutra u redu za poticaje za električna vozila

eb74109ba03b320d4305bb07b602d0cb_XL

U nepunih sat vremena prijemni ured Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jutros je zaprimio više od 300 prijava za sufinanciranje električnih vozila. Građani su čekali u redu od ranog jutra, a slična situacija bila je i u poštanskim uredima.

-Ovakav interes građana je očekivan i smatram da daje pozitivnu sliku o tome koliko smo upoznati s električnim vozilima i spremni na njihovu primjenu. Kolege užurbano rade na unosu podataka, kako bismo vidjeli o kolikim se točno zahtjevima radi i za koja vozila. Nakon sufinanciranja električnih vozila građanima, uslijedit će i program za tvrtke i lokalne jedinice te za projekte postavljanja punjača, kako bi cijeli sustav bio što bolje organiziran – rekao je povodom otvaranja Javnog poziva direktor Fonda Dubravko Ponoš.

Naime, nakon što je prošle godine u samo par sati građanima dodijelio 12 milijuna kuna za električna vozila, koji osim osobnih automobila uključuju i električne bicikle te motocikle i mopede, Fond je danas objavio i novi Javni poziv. Ovaj put je građanima ukupno dostupno 17 milijuna kuna, a najava poziva je uz prijavni obrazac objavljena ranije, kako bi se građani na vrijeme pripremili. Za kupnju eko vozila građani mogu dobiti do 40 posto iznosa sredstava, odnosno od 5 do 80 tisuća kuna, ovisno o kategoriji električnog vozila koje se nabavlja.

Aktualno
Hrvatska
Politika