Grad Popovača usvojio je proračun “težak” gotovo 75 milijuna kuna

U Podbrđu je održana 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Popovače

Na 32. sjednici Gradskog vijeća koja je održana u novouređenom prostoru Vatrogasnog spremišta u Podbrđu, usvojen je proračun za sljedeću godinu, za koju se predlažu prihodi u ukupnom iznosu gotovo 75 milijuna kuna.

– Realni proračun Grada trenutno iznosi oko 55 milijuna kuna, dok su ostala sredstva predviđena zbog planiranih prijava različitih projekata na natječaje za sufinanciranje iz europskih i domaćih izvora. Svakako je evidentan realni porast prihoda. Dio projekata je već ugovoren ili je u tijeku njihova provedba, a tu se ističe dogradnja Dječjeg vrtića u Popovači za što se očekuje potpora od preko 7 milijuna kuna. Iduće godine očekuje nas uređenje gradske Tržnice, investicije vrijedne 4.2 milijuna kuna, a dogovoren je i nastavak izgradnje vodovodne i kanalizacijske mreže, objasnio je gradonačelnik Josip Mišković.

Na sjednici je, također usvojena i Odluka o porezima Grada Popovače. Kako je naglašeno, zbog donošenja novog Zakona o lokalnim porezima, lokalne jedinice dužne su donijeti nove odluke o porezima kako ne bi izgubile ovlasti za naplatu istih.

– U odnosu na raniju Odluku o općinskim porezima Općine Popovača koja je na snazi od 2001. godine, novousvojenom Odlukom ukinuta je mogućnost naplate poreza na tvrtku. Visina poreznih stopa u novoj odluci nije se mijenjala u odnosu na dosadašnje, obrazložila je pročelnica Ivona Pušić.

Događanja
Grad
Hrvatska
Popovača
Sisačko-moslavačka županija