Grad osigurao uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenima

Grad Sisak i ove će godine isplatiti uskrsnice umirovljenicima i nezaposlenima u iznosima od 100 do 300 kuna. Pravo na isplatu imaju umirovljenici s prebivalištem na području Grada, evidentirani pri Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, a koji će to pravo steći zaključno sa 16. ožujkom te nezaposlene osobe evidentirane pri Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Sisak, koji će to pravo, također steći zaključno sa 16. ožujkom. Isplata uskrsnice obavljat će se putem gradskih blagajni na Gradskoj tržnici Sisak, tržnici u Capragu i poslovnici Sisačkog vodovoda od 16. ožujka do 11. travnja 2020. godine.

Umirovljenici i nezaposleni dobit će na kućnu adresu obavijest o isplati, a predočenjem obavijesti i osobne iskaznice izvršit će se isplata uskrsnice. U slučaju da umirovljenik ne dobije obavijest, pravo na isplatu može ostvariti temeljem zadnjeg odreska banke na kojem je vidljiva isplate mirovine i zadnjeg odreska mirovine ili potvrde HZMO Sisak, a nezaposleni temeljem osobne iskaznice radi potvrde prebivališta, potvrde HZZ Sisak ili ispisa elektronske potvrde o nezaposlenosti iz sustava e-Građani.

Također, ako umirovljenik ili nezaposleni ne može sam podignuti uskrsnicu, može za to zadužiti drugu punoljetnu osobu koja će je podignuti na temelju obavijesti o uskrsnici ili drugih navedenih dokaza, uz predočenje vlastite osobne iskaznice i osobne iskaznice umirovljenika ili nezaposlenog.

Naposljetku, umirovljenicima s mirovinom do 1 500 kuna isplatit će se 300 kuna, umirovljenicima s mirovinom od 1 500,01 do 2 000 kuna isplatit će se 200 kuna, umirovljenicima s mirovinom od 2 000,01 do 3 000 kuna isplatit će se 150 kuna, a umirovljenicima s mirovinom od 3 000,01 do 5 000,00 kuna isplatit će se 100 kuna uskrsnice. Nezaposleni ostvaruju pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 150 kuna.