Grad osigurao 500 tisuća kuna za božićnice kutinskim umirovljenicima

Prijave je potrebno dostaviti do 10. prosinca

Drugu godinu za redom, Grad Kutina raspisao je Javni poziv umirovljenicima za ostvarivanje prava na božićnicu u 2019. godini. Tom je prigodom održana konferencija za medije na kojoj su predstavljene promjene. Naime, ove je godine osigurano 500 tisuća kuna za isplatu jednokratne pomoći umirovljenicima, a nju mogu ostvariti svi koji su u mirovini prema kriteriju starosti, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina te korisnika invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad u radnom odnosu i profesionalne nesposobnosti za rad, a nisu u radnom odnosu.

– Ove godine iznos jednokratne novčane pomoći je uvećan te umjesto podjele na tri kategorije primanja do 2.000 kuna, ove su godine samo dvije. Za umirovljenike koji imaju do mirovinu do 1.000 kuna osigurano je 400 kuna potpore, a za one koji imaju mirovinu u visini od 1.000 do 2.000 kuna osigurano je 300 kuna potpore. Vladajuća koalicija ispunjava obećanja i nastojimo čim više pomoći sugrađanima, poručio je gradonačelnik Babić.

Svi zainteresirani građani svoju prijavu trebaju dostaviti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo najkasnije do 10. prosinca, a uz nju je potrebno priložiti osobnu iskaznicu ili uvjerenje o prebivalištu, presliku odreska od isplate mirovine koji nije stariji od tri mjeseca te presliku tekućeg računa.

– Nadam se i ubuduće dobroj suradnji Grada i Odbora za boljitak umirovljenika. Bilo bi dobro kada bi bile veće mirovine, kada ne bismo trebali dijeliti jednokratnu pomoć, ali i ovo smatram velikom pomoći od Grada za naše umirovljenike, rekla je predsjednica Odbora za umirovljenike i građane treće životne dobi Marica Rumišek.

Više informacija o spomenutom Pozivu može se pronaći OVDJE.

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija