Grad Novska novim izmjenama ima najveći proračun do sada

Na 20. sjednici Gradskog vijeća Grada Novske, prihvaćanjem novih izmjena i dopuna, povećan je gradski proračun za 23,38 posto te sada iznosi nešto više od 121,3 milijuna kuna.

Nove izmjene obuhvatile su, također sredstva za nastavak investicijskog ulaganja u Klaster kulture, odnosno obnovu i dogradnju starog Hotela Knopp. Nastavak ulaganja osigurat će se iz kreditnih sredstava, koja su ujedno razlog povećanja plana proračuna. Naime, riječ je o najvećem proračunu Grada Novske do sada.

– Najpovoljnije uvjete financiranja kredita u iznosu od 25 milijuna kuna ponudila je Hrvatska poštanska banka d.d. Kredit se podiže u kunama uz fiksnu kamatnu stopu, nominalna kamatna stopa iznosi 1,5 posto, objasnila je pročelnica za financije Marica Vitković istaknuvši kako je Grad solventan te se može kreditno zadužiti.

Rok otplate kredita je 10 godina te će biti stavljen u otplatu od kraja siječnja 2023. godine, kada istječe aktualno zaduženje.

Tim se potezom značajno ubrzava konačno uređenje povijesne zgrade Hotela Knopp, čija bi obnova trebala trajati oko tri godine. Podsjetimo, nedavno je javnosti predstavljen projekt rekonstrukcije hotela s dogradnjom novih dijelova kompleksa u kojem će biti smještena muzejska zbirka s područja Grada Novske, kao i multifunkcionalna dvorana za održavanje kulturnih događanja i sadržaja, suvenirnica te ugostiteljski objekt.

 

Grad
Hrvatska
Novska
Politika
Sisačko-moslavačka županija