Grad Novska bilježi najveći rast broja obrtnika u Hrvatskoj

Poduzetnici Grada Novske potpisali su s gradonačelnikom Marinom Piletićem Ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za 2019. godinu iz Programa poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva Grada Novske.

Navedena mjera ima za cilj očuvanje radnih mjesta i povećanje zaposlenih te stvaranje povoljnog gospodarskog okruženja na području Grada. Potpore za razvoj postojećih obrta i poduzetnika iz Mjere 2 ostvarili su Obrt za izradu suvenira “Suveniri Mirjana” Bročice, Ugostiteljski obrt Caffe bar “Boss” Novska, Proizvodno trgovački obrt “Thesa 2” Stari Grabovac, Računovodstvo “Big book” d.o.o. Stari Grabovac, Uslužni obrt “DIP CUT” Novska, Krojačko trgovački obrt “Mirela” Novska i Trgovački obrt “Slavica” Novska.

Također, uz vlasnike ovih radnji, kroz ranije provedene Natječaje iz ove Mjere od početka godine otvoreno je 17 radnih mjesta, dok su tri poduzetnika ostvarila potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja, a dodijeljene su i potpore za razvoj postojećih obrta i poduzetnika s desetak zaposlenih.

Naime, Grad Novska ističe se prema najvećem rastu broja obrtnika u Hrvatskoj, a tome je umnogome zaslužna i Mjera potpora za poduzetnike početnike, za koju sredstva dodjeljuju Hrvatski zavod za zapošljavanje i Grad Novska, a od početka njezina provođenja otvorena su 53 nova obrta s 80 novih radnih mjesta.

Valja istaknuti i 13 novih tvrtki za izradu video igara, koje su otvorene u Poduzetničkom inkubatoru PISMO.

– Ovim Mjerama zaustavili smo negativni trend opadanja broja obrtničkih radnji. Potičemo sve koji se žele okušati u poduzetništvu, istaknuo je Piletić.

Razvojna agencija “NORA” i dalje stoji na raspolaganju poduzetnicima početnicima i obrtnicima za pomoć kod izrade poslovnih planova, a za mlade koji na području Grada žele uploviti u poslovne vode, održano je i predavanje na temu “Kako postati uspješan poduzetnik”.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Novska
Sisačko-moslavačka županija