Grad Kutina i gradski sindikati odrekli se 120 tisuća kuna uskrsnica za smanjivanje posljedica epidemije

Sredstva će biti preusmjerena za pomoć gospodarstvenicima na području Grada i Domu zdravlja za nabavu zaštitne medicinske opreme

Grad Kutina

Grad Kutina i sindikati podružnice JVP-a, ŠC-a, ŠC-a za POU, MM-a i DV-a te državnih i lokalnih službenika i namještenika RH odrekli su se 120 000 kuna uskrsnica za 2020. godinu. Prikupljena sredstva bit će prenamijenjena za smanjivanje posljedica uslijed epidemije širenja bolesti COVID-19.

– Sindikat je predložio da se navedena sredstva preusmjere za pomoć gospodarstvenicima na području Grada Kutine i Domu zdravlja Kutina za pomoć u nabavi zaštitne medicinske opreme naših liječnika i medicinskih sestara, poručila je predstavnica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Nikolina Borić.

Sindikatima se na razumijevanju i potpori zahvalio gradonačelnik Zlatko Babić:

– Samo zajedničkim naporima možemo premostiti trenutne nedaće, pomoći našim sugrađanima u ovakvoj situaciji te biti primjer zajedništva. Ovo su vremena kada svaki pojedinac treba biti tu za zajednicu jer sada više nego ikad, naše vlastite radnje imaju utjecaj na živote svih nas.