Gospodarske mjere Vlade su za spas radnih mjesta i poduzeća

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako su gospodarske mjere Vlade za borbu protiv posljedica epidemije koronavirusa usmjerene spasu radnih mjesta i opstanku poduzeća

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je kako su gospodarske mjere Vlade za borbu protiv posljedica epidemije koronavirusa usmjerene spasu radnih mjesta i opstanku poduzeća.

– Država i Vlada povlače poteze koji poručuju: stat ćemo iza radnika i gospodarstva u najvećoj mogućoj mjeri i na najveći mogući način, rekao je premijer u uvodu sjednice Vlade.

Uz nadu da će ih gospodarstvo prihvatiti, dodao je kako su Vladine mjere usmjerene očuvanju radnih mjesta odnosno zaposlenosti, te davanju mogućnosti kompanijama – od najmanjih do najvećih – mogućnosti da gledaju kako opstati u mjesecima koji slijede.

Vlada će, kako je najavio, raditi i na tome da se po okončanju krize gospodarstvo što prije pokrene i nastavi poslovanje.Temeljno načelo koje po njegovim riječima ovih dana mora vrijediti je solidarnost te i privatni i javni sektor moraju podnijeti teret krize, jer će ona, kako je rekao, zahtijevati odricanje od svih.

Kako je izvijestio, Vlada razgovara s europskim partnerima, HNB-om, bankama i drugima i čini sve da se osigura financiranje gospodarskih mjera.

– Radit ćemo svakog sata i minute da prebrodimo krizu i pripremimo se za neko novo normalno, rekao je premijer te dodao kako smo do tada “svi smo na istom brodu”.