FOTO: U Nebojanu obilježena 30. obljetnica prvog napada i agresije na Petrinju

Prigodni program, uz polaganje vijenaca i zajedničku molitvu, održan je uz spomen obilježje kod skele
skela spasa nebojan petrinjaNikola Čutuk/PIXSELL

U Nebojanu, na desnoj obali Kupe, kod “skele spasa”, u sklopu petrinjskih Dana sjećanja 2021., obilježena je 30. obljetnica prvog napada i agresije na grad Petrinju.

Tim su povodom, uz spomen obilježje kod skele, položeni vijenci obitelji poginulih, zajednički vijenac državnih dužnosnika i institucija, Sisačko-moslavačke županije, Grada Petrinje te brojnih udruga i stranaka.

Zajedničku su molitvu potom predvodili policijski kapelan PU sisačko-moslavačke don Ivo Borić i dušobrižnik hrvatskih branitelja, đakon Vjekoslav Uvalić.

Na svečanosti je petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes zahvalila hrvatskim braniteljima što čuvaju sjećanje na te događaje te sudionicima tih događaja, koji su prevozeći stanovnike skelom spasili njihove živote, a tog se vremena prisjetio i general Drago Matanović, izaslanik ministra obrane Marija Banožića, rekavši kako je skela bila jedini spas za tisuće stanovnika koji su bježali od hordi koje su pokušale uništiti i protjerati sve hrvatsko.

– Hrvatska je napadnuta iznutra i izvana, i slobodu smo ostvarili u nametnutom ratu. Ova skele je simbol vremena i događaja i zahvaljujem svima koji su je spasili od zaborava i ostavili je kao simbol spasa tisuća stanovnika tzv. Nebojanskog džepa, rekao je Matanović.

FOTO: Sisačko-moslavačka županija

Događanja
Grad
Hrvatska
Petrinja
Sisačko-moslavačka županija