FOTO: U goričkim naseljima završeno asfaltiranje vrijedno 440 tisuća eura

Asfaltiranje prometnica dovršeno je u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu
332432042_2419747031508754_2854917549908144496_n-696×522

Na području Velike Gorice dovršeno je asfaltiranje prometnica u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu, a lokacije je danas sa suradnicima obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zagorska ulica u Petrovini u novom ruhu

U Petrovini je tako za asfaltiranje 80 metara dijela Istarske ulice uloženo 9.853,58 eura, a radovima je obuhvaćeno frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj, ugradnja asfalta u debljini 4 cm, izrada bankina te čišćenje odvodnih jaraka i kanala. Također, u asfaltiranje 230 metara Zagorske ulice uloženo je 25.453,06 eura, a radovima je obuhvaćeno frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj te ugradnja asfalta u debljini 4 cm i izrada bankina.

– Drugu godinu zaredom planski asfaltiramo. Prošle godine bila je Lička, a ove godine je Zagorska ulica. Te prometnice ljudi su financirali sami u devedesetima, pa smo odlučili provući asfalt po njima. Sljedeće godine planiramo Podravsku sve do crkve, a na proljeće je u planu nogostup u Petrovinskoj ulici, rekao je predsjednik MO Petrovina Nikolas Mastin.

Ante Petrović, dopredjednik MO Gradići: Imamo kompletnu infrastrukturu

U Gradićima je za asfaltiranje 200 metara Ulice Matije Gupca uloženo 12.779,64 eura, a obuhvaćeno je frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj te ugradnja asfalta u debljini 4 cm. Uz to, u asfaltiranje 410 metara Zagrebačke ulice uloženo je 66.833,70 eura, a obuhvaćeno je frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj, ugradnja asfalta u debljini 5 cm te izrada bankina.

– Gradići su uvijek bili napredno mjesto i uvijek se radilo, a u zadnje vrijeme pogotovo. Imamo kompletnu infrastrukturu – vodovod, kanalizaciju, plin, a sada su manje-više asfaltirane sve ulice, rekao je dopredsjednik MO Gradići Ante Petrović.

U Donjoj Lomnici asfaltirana Dolenska ulica

U Donjoj Lomnici za asfaltiranje 600 metara Dolenske ulice uloženo je 68.710,60 eura, a obuhvaćeno je frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj, ugradnja asfalta u debljini 4 cm, izrada bankina te čišćenje kanala i jaraka.

Također, u asfaltiranje 240 metara II. odvojka Deverićeve ulice uloženo je 19.701,23 eura, a obuhvaćeno je frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj, ugradnja asfalta u debljini 4 cm te izrada bankina.

– Nakon što smo prošle godine asfaltirali Odransku ulicu, završili Školsku i Stepansku, danas nastavljamo u Dolenskoj ulici. Novu cestu ćemo proširiti, staviti vodu i kanalizaciju gdje nedostaje, a radi se i izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu. Gotovo sve ulice dobit će novi asfalt i stvarno smo zadovoljni, rekao je predsjednik MO Donja Lomnica Milivoj Dianežević.

Kao što je napomenuo Dianežević, u tijeku je i asfaltiranje Ulice Lužec (od kanala) do Školske ulice (cesta koja povezuje Donju Lomnicu i Lukavec) vrijedno 232.026,79 eura.

Lukavečka žila kucavica presvučena novim asfaltom

Radovima će se u duljini 1.500 metara obuhvatiti frezanje asfalta, špricanje bitoemulzijom, izravnavajući sloj, ugradnja asfalta u debljini 4 cm, izrada bankina te čišćenje odvodnih kanala i jaraka. Planirani završetak radova je 6. ožujka.

– Nastavljamo sveobuhvatno poboljšanje komunalne infrastrukture na širem području grada. Danas smo obišli asfaltirane prometnice u duljini 3.5 kilometara, a vrijednost radova je oko 440 tisuća eura. U mjesecima ispred nas očekujemo još više asfaltiranja kako u samom centru grada, tako i u našim naseljima. Želimo dati do znanja da smo se maksimalno odlučili pozabaviti problemom i dati rješenje za dotrajale prometnice, rekao je Ačkar i najavio:

– U budućem razdoblju krećemo sa završavanjem Podložnice i rješavanjem parkinga kod Doma zdravlja. Kroz nekoliko tjedana očekuje se i završetak radova u Velikoj Mlaki, Gornjoj Lomnici i Velikoj Buni.

Hrvatska
Ostalo
Regija