U spomen na velikane hrvatske povijesti

FOTO: Na rođendan braće Radić obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Počast Stjepanu i Antunu Radiću tradicionalno je odana ispred mjesta njihove rodne kuće u Desnom Trebarjevu
smz_image_2024-06-11_13-02-04-546

Na rođendan braće Radić, 11. lipnja, u znak spomena na velikane hrvatske povijesti, Sisačko-moslavačka županija slavi svoj dan. Počast Stjepanu i Antunu Radiću tradicionalno je odana ispred mjesta njihove rodne kuće u Desnom Trebarjevu.

Župan Ivan Celjak istaknuo je kako je zadovoljstvo danas biti u Desnom Trebarjevu gdje su rođeni velikani i učitelji hrvatskog naroda koji su danas mnogima uzor.

Sisačko-moslavačka županija

Celjak: Zajedništvom činimo našu županiju poželjnom za život

– Sisačko-moslavačka županija danas se razvija na vrijednostima kojima su nas naučili upravo Stjepan i Antun Radić. Pokazali smo da smo otporni, žilavi, ustrajni i odlučni. Pokazali smo da sve neprilike možemo pretvoriti u prilike. Posljednja velika neprilika koju smo imali bio je katastrofalan potres, međutim odmah nakon potresa mi smo ga prepoznali kao priliku za razvoj. I tu smo priliku iskoristili i danas razvijamo zdravstveni i obrazovni sustav te sustav socijalne skrbi i cestovnu infrastrukturu. Svi zajedno danas činimo našu županiju poželjnom za život. Dokaz tomu je velik interes iz naše susjedne Zagrebačke županije za kupnju nekretnina na području naše županije. Naši susjedi prepoznaju razvoj koji se događa ovog trenutka na našem području i potencijal kojeg donosi dovršetak autoceste do Siska, rekao je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija danas je osma županija po prosječnoj neto plaći u Hrvatskoj, uključujući i Grad Zagreb, podsjetio je župan Celjak.

Sisačko-moslavačka županija

– To je velik skok. Unazad nekoliko godina imamo rekordno visoku zaposlenost i rekordno nisku nezaposlenost. To je veliki poticaj našim mladima da ostaju na području naše županije i naravno onima koji su otišli s područja naše županije da se vrate. Sa željom da i dalje nastavimo razvijati županiju ovakvom dinamikom, čestitam svima Dan Sisačko-moslavačke županije!, zaključio je župan Celjak.

Položeni vijenci u Sisku i Desnom Trebarjevu, u Martinskoj Vesi misno slavlje

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Dan Sisačko-moslavačke županije obilježen je danas u Sisku i Desnom Trebarjevu. Vijenac su položili i učenici Osnovne škole Braća Radić Martinska Ves koji danas slave dan svoje škole. Misno slavlje u crkvi sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi predvodio je sisački biskup Vlado Košić. U programu svečanog obilježavanja sudjelovali su KUD Tišinčani iz Tišine Erdedske koji su otpjevali pjesmu “Oj, Savice”.

Sisačko-moslavačka županija

U sklopu obilježavanja Dana Sisačko-moslavačke županije sinoć je u organizaciji Kulturno-povijesnog centra SMŽ u Spomen sobi Braće Radić u Desnom Trebarjevu otvorena izložba Striegl iz ciklusa hrvatske državnosti.

Sisačko-moslavačka županija

Sisačko-moslavačka županija i Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije u suradnji s Biciklističkim klubom “Roda” ove subote, 15. lipnja, u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije organiziraju biciklijadu “Od Radića do Radića”.

Događanja
Martinska Ves
Sisačko-moslavačka županija
Sisak