Fortenova grupa donirala pola milijuna zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite

Zaštitna oprema je vrijedna gotovo dva milijuna kuna i u petak je preuzeta sa skladišta Konzuma, izvijestila je Fortenova grupa

Duško Marušić/PIXSELL

Fortenova grupa donirala je pola milijuna jednokratnih zaštitnih maski Ravnateljstvu civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova, namijenjenih djelatnicima koji na terenu provode mjere zaštite zdravlja od koronavirusa.

Zaštitna oprema je vrijedna gotovo dva milijuna kuna i u petak je preuzeta sa skladišta Konzuma, izvijestila je Fortenova grupa. Pomoćnik ministra Damir Trut zahvalio se na donaciji i kazao kako će ona dati svoj doprinos povećanju sigurnosti djelatnika koji sudjeluju u suzbijanju epidemije koronavirusa.

– Donacija zaštitnih maski omogućit će sigurnije uvjete rada i zaštitu svim djelatnicima, prvenstveno zdravstvenog sustava, ali i ostalim pripadnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite, stoga se zahvaljujem na ovoj hvalevrijednoj donaciji. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja novog koronavirusa i povećanju sigurnosti svih hrvatskih građana,  istaknuo je pomoćnik ministra.

Unatoč velikom izazovu nabave opreme koja je u ovom trenutku globalno najtraženija roba, Fortenova grupa je uspjela realizirati uvoz veće količine opreme, od koje je dio namijenjen zaštiti zaposlenika Fortenova grupe, a najveći dio maski odlazi onima koji ih u ovom trenutku najviše trebaju.

– Vrijednost onoga što nam daju zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci i svi drugi koji posljednjih tjedana neprekidno brinu o sigurnosti i zdravlju svih nas je neprocjenjiva. Mi u Fortenova grupi znamo to jako dobro, jer tisuće naših radnika svakodnevno na svojim radnim mjestima brine o nesmetanoj opskrbi. Stoga itekako znamo cijeniti vrijednost brige o sigurnosti i zdravlju i važnost ulaganja u tu sigurnost u ovom trenutku, izjavio je Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.