Finski veleposlanik Risto Piipponen posjetio Kutinu

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić danas je u prostorijama Gradske vijećnice primio veleposlanika Finske Ristu Piipponena.

Razlog ovog hrvatsko-finskog susreta bio je iskaz zadovoljstva i znak zahvalnosti što je Grad Kutina prepoznao i nastavno odabrao finske Molok polupodzemne spremnike, kao dio aktivnosti održivog sustava gospodarenja otpadom.

Naime, u Hrvatskoj je implementirano više od 300 jedinica Molok kontejnera u preko 30 gradova, a krajem 2018. godine u Gradu Kutini postavljeno je njih osam u blizini višestambenih zgrada na sveukupno četiri lokacije. Do kraja ove godine, u Gradu će biti postavljeno dodatnih 20 polupodzemnih spremnika za odvojeno sakupljanje biorazgradivog i miješanog komunalnog otpada. Ovim će se potezom omogućiti kvalitetno prikupljanje otpada u središtu grada te uvelike pomoći građanima u razvrstavanju i upravljanju kućnim otpadom. Na taj će se način, također olakšati tvrtki Eko Moslavina u nadzoru prikupljanja, sortiranja i otpremi otpada iz centra grada.

– Ovo je jedan pristup koji traži dosta ulaganja ne samo u Moloke, već i dodatna ulaganja u upravljački i nadzorni dio koji zahtjeva postavljanje video nadzora na mjestima na kojima se polupodzemni spremnici nalaze te kamioni koji polupodzemne spremnike prazne i održavaju ih kako bi naši sugrađani mogli u svako doba odložiti otpad, istaknuo je gradonačelnik Babić.

Finski veleposlanik napomenuo je kako uz samu isporuku spremnika, tijekom svog posjeta ima za cilj upoznati Grad Kutinu kako bi uvidio gospodarske mogućnosti i planove Grada za daljnju suradnju.

Delegaciji je predstavljena kutinska Industrijsko logistička zona, a posjet je završio obilaskom Evangelističke crkve na čelu s Finkinjom Elinom Braz de Almeida, koja se posljednjih 14 godina u Kutini bavi humanitarnim radom.

 

Grad
Hrvatska
Kutina
Ostalo
Sisačko-moslavačka županija