Filip Zubčić među favoritima za najviše plasmane na veleslalomskim utrkama

Super se osjećam, dobro skijam, čini mi se da sam u solidnoj formi i jedva čekam da sezona krene, poručio je Zubčić uoči svog 105. nastupa u utrkama Svjetskog kupa

U nedjelju će u austrijskom Soeldenu najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić započeti novu sezonu Svjetskog kupa nastupom u veleslalomu, disciplini u kojoj je prošle sezone ostvario svoju prvu pobjedu i završio kao treći u ukupnom redoslijedu.

– Očekuje nas nešto malo drugačije otvaranje sezone, jer neće biti publike, neće biti navijača. Super se osjećam, dobro skijam, čini mi se da sam u solidnoj formi i jedva čekam da sezona krene, poručio je Zubčić uoči svog 105. nastupa u utrkama Svjetskog kupa.

Zubčić je trenutačno drugi na FIS ljestvici veleslalomaša, iza Francuza Alexisa Pinturaulta, a u ovu sezonu ulazi kao jedan od favorita za najviše plasmane na veleslalomskim utrkama.

– Što se tiče mojih ciljeva, htio bih se maksimalno dobro skijati u oba ‘laufa’, bez kalkulacija. Mislim da onda ni rezultat neće izostati, zaključio je najbolji hrvatski skijaš.

Prva vožnja veleslaloma u Soeldenu na rasporedu je u 10 sati, a druga će započeti u 13.15 sati.